• Vstup cudzích osôb do priestorov školy

          • Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby.

            Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať dištančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok.

             

          • Vyplácanie dopravného

          • Riaditeľstvo Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 oznamuje, že dopravné pre dochádzajúcich žiakov bude vyplácané mesačne na účet, ktorý zákonný zástupca uviedol škole. Dopravné v hotovosti bude vyplatené po skončení mimoriadnej situácie Covid-19.

             

            Mgr. Jana Roháľová – riaditeľka školy

        • Otvorenie školského roka 2020/2021
          • Otvorenie školského roka 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci !

            Oznamujeme Vám, že otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční 02.09.2020 o 8:30 hod.

            Neorganizuje sa hromadné otvorenie školského roku s výnimkou prvého ročníka, ktoré, ak je to možné, uskutoční sa len v exteriéri s dostatočným odstupom a rúškami a výhradne len v sprievode zákonných zástupcov. Ak sa pre nepriazeň počasia nedá realizovať v exteriéri, tak bude individuálne v každej prváckej triede. Ostatné triedy majú otvorenie školského roku bez sprievodcov v triede.

            Keďže sa nachádzame v mimoriadnej situácii je naďalej potrebné dodržiavať opatrenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva SR v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami.

            Najdôležitejšie pokyny:


            • Žiak prichádza do školy len hlavným vchodom.
            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy a školského klubu detí.
            • V deň nástupu (02.09.2020) žiak pred vstupom do školy predkladá Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a Zdravotný dotazník (bez týchto tlačív nesmie žiak vstúpiť do školy!) Tlačivá sú dostupné pod týmto oznamom alebo na obecných úradoch príslušných obcí.
            • Zákonný zástupca žiaka zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška/jedno na tvári, druhé v mikroténovom vrecku a papierové jednorazové vreckovky. Žiaci prvého stupňa majú odporúčané nosiť rúška v triedach, na chodbách a v spoločných priestoroch sú rúška povinné, žiaci druhého stupňa povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, vrátane svojej triedy.
            • Je zriadený ranný filter - pri vstupe do pavilónu kontrola rúška a dezinfekcia rúk.
            • Po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni zákonný zástupca predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie – tlačivo Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            Mgr. Jana Roháľová, riaditeľka školy                     


             Tlačivá:

            Zdravotny_dotaznik.rtf

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.rtf

            pravidla.jpg

            semafor_-_osoby.png


          • Detská Univerzita Komenského bude celá online

          • Radi by sme dali do pozornosti žiakom školy, že tento rok počas prázdnin si môžu rozšíriť svoje vedomosti už na 18. ročníku Detskej Univerzite Komenského, ktorá bude celá online a počtom uchádzačov nebude nijako obmedzená. Organizátormi sú aj tento rok Univerzita Komenského v Bratislave, Divadlo Aréna a odborný garant online formy štúdia, spoločnosť Datalan. Študovať môže každé dieťa a prednášky so zaujímavými profesormi môžu sledovať z domu, od babky či kdekoľvek z prázdnin. Stačí len pripojenie na internet.

            Detská Univerzita Komenského 2020 live online, bude prebiehať počas letných mesiacov júl a august. Hlavný program tvorí 9 zaujímavých prednášok, ktoré budú môcť registrovaní študenti sledovať z pohodlia svojho domova naživo online na stránke www.duk.sk. Podmienkou získania absolventského diplomu je nielen live sledovanie videoprednášky, ale aj absolvovanie skúšobných online testov, ktoré pre deti pripravila spoločnosť DATALAN a nájdu ich na www.dukonline.sk. Detskú Univerzitu Komenského 2020 live online, ktorá sa začne v stredu, 1. júla 2020 o 11.00 hod., otvorí svojou prednáškou minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Mgr. Branislav Gröhling. Záujemcovi o online štúdium na DUK 2020 live online sa môžu registrovať na stránke www.duk.sk až do 19. júla 2020. Štúdium DUK 2020 live online je bezplatné a počet študentov nie je obmedzený. Podmienkou je prístup na internet a vek študenta od 9 do 14 rokov.

            Okrem diplomov, ktoré získajú úspešní študenti, sú pre deti pripravené rôzne zaujímavé darčeky. Napríklad prvých 340 prihlásených študentov bude mať možnosť získať ako darček - tričko a rúško s logom DUK 2020.

            Na prednáškach sa napríklad dozvedia, prečo vznikajú pandémie a čo sú vírusy, prečo by sme nemali koronavírus podceňovať, prečo potrebujeme učiteľov, keď máme YouTube a Google, Prečo ľudia veria hoaxom o vírusoch, prečo potrebujeme imunitu, prečo by mali zostať ľudské práva nedotknuteľné a ďalšie.

             

          • Oznam o ukončení školského roka

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Riaditeľstvo Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 Vám oznamuje, že slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020 sa uskutoční 30.06.2020 o 10:00 hod. na nádvorí základnej školy.

            Učebnice si žiaci ročníkov 2. až 8. ponechajú do ďalšieho školského roka.

            Nižšie končiaci žiaci a žiaci 9. ročníka odovzdajú učebnice vo štvrtok 25.06.2020 od 9:00 hod. do 11:00 hod. v budove školy.

            Vstup do budovy školy je povolený len s rúškom.

                                                                             Mgr. Jana Roháľová - riaditeľka školy

          • Otvorenie školy

          • Vážení rodičia, milí žiaci !

            Oznamujeme Vám, že od 01.06.2020 sa brány našej školy opäť otvoria pre žiakov nultého, 1. až. 5. ročníka. Zistili sme, že väčšina z vás sa už do školy teší a že vám už vaše pani učiteľky chýbajú. Preto sme radi, že sa spolu stretneme a užijeme si posledný mesiac školského roka.

            Keďže sa nachádzame v mimoriadnej situácii je naďalej potrebné dodržiavať prísne hygienické opatrenia, aby sme tento školský rok ukončili všetci zdraví.


            Najdôležitejšie pokyny:

            • Škola bude pre žiakov otvorená od 07:15 hod. – do 13:00 hod.
            • Žiak prichádza do školy podľa harmonogramu.pdf a len hlavným vchodom.
            • Rodičia a cudzie osoby majú vstup do školských priestorov zakázaný.
            • Zdravotný filter budú pred hlavným vstupom vykonávať určení zamestnanci každodenne v čase od 07:25 – do 08:10 hod. vykonaním dezinfekcie rúk žiaka a zmeraním teploty.
            • O 08:10 hod. sa brány školy zatvoria.
            •  V deň nástupu (01.06.) žiak pred vstupom do školy odovzdá čestné vyhlásenie rodičov o zdravotnom stave svojho dieťaťa  vyhlasenie_rodica.pdf  vyhlasenie_rodica.docx
            • V triede/skupine bude max. 20 žiakov, vytvorená skupina sa nebude meniť.
            • Žiaka môže do a zo školy sprevádzať len osoba, ktorá žije so žiakom v spoločnej domácnosti.
            • Žiaci musia v škole dodržiavať vzájomný odstup.
            • Zákonný zástupca žiaka zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška/jedno na tvári, druhé v mikroténovom sáčku a papierové jednorazové vreckovky.
            • Žiak po vyučovaní odchádza zo školy podľa harmonogramu.

            Pokyny sú podrobne rozpracované v nižšie zverejnených dokumentoch, ktoré upravujú vyučovanie a pobyt v škole v tomto období.  Preto vás prosím, aby ste sa s nimi oboznámili.

            Smernica_o__organizacii_vychovy_a_vzdelavania.pdf

            Dodatok_k_prevadzkovemu_poriadku.pdf

            Harmonogram_pobytu_v_skole.pdf

                                                                                                                           Mgr. Jana Roháľová – riaditeľka školy

          • Môj hrdina si ty

          • Môj hrdina si ty“ je kniha napísaná pre deti na celom svete ovplyvnené pandémiou COVID-19. „Môj hrdina si ty“ by mal čítať rodič, opatrovateľ, zdravotnícky pracovník alebo učiteľ deťom, alebo menšej skupine detí. Príbeh môže čítať aj dieťa samé, ale je vhodné ak príbeh číta rodič, opatrovateľ alebo učiteľ.


            Moj_hrdina_si_ty.pdf​​​​​​​

        • Hodnotenie
          • Hodnotenie

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Na základe prijatých uznesení zo zasadnutí metodického združenia a predmetových komisií Vám oznamujem, že v druhom polroku školského roka 2019/2020 budú jednotlivé predmety v daných ročníkoch hodnotené nasledovne:

            0.ročník

            Vyučovacie predmety – výtvarná výchova, telesná výchova, hudobná výchova, pracovné vyučovanie – nebudú hodnotené známkou, na vysvedčení sa uvedie - absolvoval.

            Vyučovacie predmety – slovenský jazyk a literatúra, matematika a prvouka – budú  hodnotené slovne.

            1. – 4. ročník

            Vyučovacie predmety - etická výchova, náboženská výchova, telesná a športová výchova, hudobná výchova, výtvarná výchova, pracovné vyučovanie, ochrana života a zdravia, informatika - nebudú hodnotené známkou, na vysvedčení sa uvedie - absolvoval.

            Vyučovacie predmety – slovenský jazyk a literatúra, matematika, prvouka – budú v 1. ročníku hodnotené slovne.

            Vyučovacie predmety – slovenský jazyk a literatúra, matematika, prvouka, prírodoveda, vlastiveda, anglický jazyk – budú v 2. - 4.  ročníku hodnotené známkou.

            5. – 9. ročník

            Vyučovacie predmety - etická výchova, náboženská výchova, telesná a športová výchova, hudobná výchova, výtvarná výchova, ochrana života a zdravia, technika, informatika, počítačom k informáciám, výchova k manželstvu a rodičovstvu - nebudú hodnotené známkou, na vysvedčení sa uvedie - absolvoval.

            Vyučovacie predmety – slovenský jazyk a literatúra, anglický jazyk, nemecký jazyk, dejepis, občianska náuka, matematika, fyzika, chémia, biológia, geografia – budú hodnotené známkou.

            Mgr. Jana Roháľová, riaditeľka školy

             

             

          • Cestujem z domu

          • Pandémia väčšinu z nás zavrela medzi štyri steny. Našťastie, technológie nám dnes umožňujú pozvať vás na rôzne krásne miesta v našom kraji z pohodlia vášho domova. Vyberte sa s nami na virtuálnu prehliadku a objavte miesta, na ktorých ste zatiaľ neboli.


        • Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľstvo Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 oznamuje zákonným zástupcom žiakov, ktorí nemajú prístup k potrebným informačno-komunikačným technológiám, že každý pracovný pondelok obdržia žiaci prostredníctvom komunitných pracovníkov učebné materiály a pracovné listy, ktoré im pripravili ich vyučujúci. 

            Tieto úlohy by žiaci mali postupne v priebehu týždňa vypracovať a pripraviť ich na odovzdanie komunitným pracovníkom ďalší pondelok. Vyučujúci vypracované úlohy skontrolujú a ohodnotia. 

        • Prístupové údaje do EDUPAGE
          • Prístupové údaje do EDUPAGE

          • V prípade, ak nemáte prístupové údaje na web stránku, resp. do aplikácie EDUPAGE, napíšte na mail garant@zsslavosovce.edu.sk, kde uveďte meno žiaka, ktorého údaje potrebujete, triedu a meno rodiča, aby sme vedeli overiť správnosť požiadavky. Obratom Vám bude toto heslo zaslané.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia, riaditeľstvo Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 Vám oznamuje, že na základe Rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR škola zostáva zatvorená od 30.3.2020 až do odvolania.

            Aj napriek prerušeniu vyučovania v škole budeme našich žiakov naďalej vzdelávať prostredníctvom EduPage, Facebooku a ďalších internetových stránok a aplikácii. Vyučujúci jednotlivých predmetov poskytujú svojim žiakom učebné materiály, pracovné listy a iné pokyny, ktoré je nutné zo strany žiakov dodržiavať a plniť.

            Preto Vás prosíme, aby ste dohliadli na svoje deti pri získavaní nových vedomostí v prostredí domova, aby ste nepodcenili túto závažnú situáciu pri vzdelávaní a riešili ju spolu s nami poctivo a zodpovedne.

        • Vzdelávanie prostredníctvom aplikácie EDUPAGE resp. web stránky školy
          • Vzdelávanie prostredníctvom aplikácie EDUPAGE resp. web stránky školy

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Vzhľadom na aktuálnu situáciu Vám chceme oznámiť, že počas prerušeného vyučovania na našej škole, Vám budú vyučujúci zasielať úlohy, materiály prostredníctvom web stránky školy, resp. aplikácie EDUPAGE.

            Pristupujte prosím k tejto forme vzdelávania zodpovedne a riaďte sa pokynmi vyučujúcich.

            V prípade, ak by ste nemali prístupové údaje na web stránku, resp. do aplikácie EDUPAGE,

            napíšte na mail garant@zsslavosovce.edu.sk, kde uveďte meno žiaka, ktorého údaje potrebujete, triedu a meno rodiča, aby sme vedeli overiť správnosť požiadavky (prípadne kontaktujte triedneho učiteľa, ktorý Vám túto informáciu tiež poskytne). Obratom Vám bude toto heslo zaslané.

            RTVS pomáha v čase nákazy: sprístupnil on-line stovky rozhlasových rozprávok, seriálov a dokumentov

             

             

        • DETSKÁ UNIVERZITA KOMENSKÉHO
          • DETSKÁ UNIVERZITA KOMENSKÉHO

          • Deti do školy ísť nemôžu – no vedomosti môžu prísť za nimi. IT spoločnosť DATALAN ako realizátor Detskej Univerzity Komenského Online sprístupňuje školákom 44 zaujímavých a inšpiratívnych videoprednášok. V nich zdieľali svoje znalosti slovenskí aj zahraniční prednášajúci za ostatných päť ročníkov DUK, ktorú organizuje Divadlo Aréna s Univerzitou Komenského v Bratislave.

            DETSKÁ UNIVERZITA KOMENSKÉHO ONLINE ŠPECIÁL

            Zostan_doma_a_studuj.pdf​​​​​​​


          • učímenadiaľku.sk

          • učímenadiaľku.sk

            V spolupráci viacerých mimovládnych organizácií a MŠVVaŠ SR vznikla táto webová stránka ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách a prerušenej prezenčnej výučby na vysokých školách v čase epidémie koronavírusu.Cieľom webovej stránky je pomôcť pedagogickým a odborným zamestnancom, manažmentu a zriaďovateľom škôl, ale i žiakom, študentom a rodičom zorientovať sa v množstve informácií, odporúčaní a usmernení, ako aj pomôcť všetkým aktérom počas prerušenia vyučovania či prezenčnej výučby nachádzať riešenia vzniknutej situácie.