• Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

          • Dňa 12.10.2022 sa uskutočnila okresná súťaž v prednese slovenskej rozprávky „Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas“ venovaná na počesť významného slovenského rozprávkara Pavla Emanuela Dobšinského (16.3.1828 – 22.10.1885). Podujatie organizovali Dom Matice slovenskej Rožňava a Mesto Rožňava.

            Našu školu reprezentovali

            1. kategória Lívia Milková 4.A – umiestnila sa na 3. mieste
            2. kategória Anna Adóková 5.A
            3. kategória Natália Kočerjaginová 9.A – umiestila sa na 2. mieste

            Recitátorkám ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a blahoželáme k umiestneniu.

          • "Putovanie za rozprávkami"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album "Putovanie za rozprávkami".

            Dňa 25.09.2022 sa v Rodnom dome Pavla Dobšinského v Slavošovciach uskutočnilo podujatie mesta kultúry Revúca „Putovanie za rozprávkami“. Išlo o besedu s mladým slovenským spisovateľom Dávidom Dziakom, šéfredaktorkou detského časopisu Slniečko. Pripravená bola aj improvizačná rozprávková dielňa, kde sa pri zaujímavých aktivitách mohli realizovať aj naši žiaci.

          • Začiatok školského roka 2022/2023

          •  

            Školské vyučovanie sa začína 5. septembra 2022 (pondelok).

            Slávnostné otvorenie školského roku sa uskutoční 5.9. 2022 o 8,00 hod. na školskom dvore.

            V tento deň školská jedáleň nevarí a nebude v prevádzke ani školský klub detí. ŠJ a ŠKD začnú pracovať od 7.9.2022.

            Prosíme rodičov o vyplnenie tlačiva o bezpríznakovosti. Vyhlásenie je možné poslať cez edupage v časti VYHLÁSENIA, alebo priniesť vypísané v papierovej podobe v deň nástupu do školy. Tlačivo TU

            Tlačivo o bezpríznakovosti je možné vyzdvihnúť aj v Komunitnom centre Slavošovce ako aj u Sociálnych pracovníkov v Slavošovciach.

          • OZNAM - obedy v školskom roku 2022/2023

          •  

            Vážení zákonní zástupcovia,

            riaditeľstvo Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 Vám oznamuje že, aj v školskom roku 2022/2023 budú mať nárok na obedy zadarmo:

            1. žiaci, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,

            2. žiaci, ktorí žijú v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima,

            3. žiaci, ktorých zákonný zástupca doručí čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s daňovníkom v domácnosti

             

            Žiadame zákonných zástupcov žiakov, ktorí od septembra 2022 budú navštevovať ZŠ Slavošovce a majú nárok na bezplatné stravovanie, aby do 02.08.2022:

            1. doručili do základnej školy potvrdenie o poskytovaní hmotnej núdze alebo potvrdenie o životnom minime,

            alebo

            2. doručili podpísané tlačivo Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s daňovníkom v domácnosti

            Mgr. Jana Roháľová, riaditeľka školy

          • Antigénové samotesty

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľstvo Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 oznamuje zákonným zástupcom žiakov, ktorí si objednali Ag samotesty na školský rok 2022/2023, že si ich môžu vyzdvihnúť v škole od 27.06.2022 (pondelok) do 29.06.2022 (streda) v čase od 10:00 hod. do 14:00. hod.

            Testy sa budú vydávať v hlavnej budove školy.

          • Riaditeľské voľno 15.06.2022

          •  

            Vážení rodičia,

            oznamujem Vám, že na deň 15.06.2022 (streda) z organizačných a prevádzkových dôvodov bolo rozhodnutím riaditeľky Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 udelené žiakom školy voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších  predpisov .

            Vyučovanie bude pokračovať podľa  platného rozvrhu hodín od 16.06.2022.

            Mgr. Jana Roháľová – riaditeľka školy

          • Zábavné čísla Jura Hronca

          •  

            V obci Gočovo, ktoré je rodiskom Jura Hronca sa v pondelok 16. mája konala matematická súťaž pri príležitosti 141. výročia jeho narodenia.

            Súťaž „Zábavné čísla Jura Hronca“ pripravila Matica slovenská v spolupráci s mestom Rožňava, obcou Gočovo a občianskym združením Zachovanie pamiatky Jura Hronca.

            Žiaci druhého stupňa základných škôl si mohli zmerať sily v logickom myslení a zabaviť sa v odbore, ktorý mnohí považujú za strašiaka. Do súťaže sa prihlásilo osem základných škôl z nášho okresu a súťažili v trojčlenných družstvách.

            Našu školu reprezentovali žiačky 7.B triedy

             Silvia Tomková, Sofia Šimková a Lucia Boldiová.

            Umiestnili sa na peknom II. mieste. Srdečne blahoželáme.

            Kým porota hodnotila, súťažiaci sa presunuli do Evanjelického kostola a.v. vyznania v Gočove, potom navštívili k rodný dom Jura Hronca a položením venčeka k pamätnej tabuli si spoločne pripomenuli výročie jeho narodenia.

          • Nahlasovanie záujmu o Ag samotesty

          •  

            Vážení rodičia,

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR sa pripravuje na nasledujúci školský rok 2022/2023 a zároveň na bezpečný návrat žiakov do škôl v súvislosti s ochorením COVID-19.

            Z tohto dôvodu škola zisťuje  záujem rodičov o antigénové samotesty na domáce použitie pre žiakov našej školy, ktoré budú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19 v škole.

            Rodičia dostanú antigénové samotesty ešte pred letnými prázdninami.

            Vopred zdôrazňujeme, že rodičia, ktorí požiadajú o antigénové samotesty, budú povinní v prípade zvýšeného výskytu COVID-19 testy používať a nahlasovať každé vykonanie antigénového samotestu podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR.

            Záujem o antigénové samotesty je potrebné nahlásiť škole prostredníctvom rodičovského konta na EduPage školy alebo osobne podpísaním dokladu v škole do piatka 3.6.2022 do 12:00 hod.

          • Deň mlieka

          • Naša škola sa zúčastňuje na "Školskom programe" Európskej únie s finančnou podporou Európskej únie. Firma Lunys s.r.o. nám vrámci tohto programu darovala propagačné predmety. 

          • Riaditeľské voľno Testovanie 5-2022

          • Vážení rodičia,

            oznamujem Vám, že na deň 18.05.2022 (streda) z dôvodu nerušeného priebehu Testovania 5-2022 bolo rozhodnutím riaditeľky Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 udelené žiakom ročníkov 6. – 9. voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení neskorších zákonov v znení neskorších  predpisov .

            Vyučovanie bude pokračovať podľa  platného rozvrhu hodín od 19.05.2022.

                                                                                                                            Mgr. Jana Roháľová – riaditeľka školy

          • -

          • Milé mamičky, nech vám tento deň prinesie toľko šťastia a radosti, koľko lásky vy rozdávate svojim najbližším po celý čas!