• Krúžok Maškrtníček - palacinky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok Maškrtníček - palacinky.

            Potrebujeme:1 ks vajce, 200 g hladká múka, štipka soli, 400 ml mlieko, džem, banán, olej Postup: Z uvedených surovín vypracujeme (rozhabarkujeme) hladké cesto. Cesto lejeme naberačkou na rozpálenú panvicu, ktorú potrieme olejom a pečieme z oboch strán. Hotové palacinky plníme džemom a ozdobíme banánom. Plnku môžete použiť podľa vlastnej chute a fantázie. Dobrú chuť!

          • Krúžok Maškrtníček - banány v čokoláde

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok Maškrtníček - banány v čokoláde.

            Potrebujeme: 3 banány, 2 jablká, balíček piškót, čokoládu na roztopenie, špajle Postup: Nakrájame banány a jablká. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu. Pripravíme si do misiek nakrájané ovocie, piškóty a roztopenú čokoládu. Postupne napichujeme na špajle, raz piškótu, banán, piškótu, jablko. Všetko nakoniec obalím v roztopenej čokoláde. Dobrú chuť

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme vám, že v dňoch 11. a 12. 10. 2021 od 13:30 hod. do 16:00 hod. sa uskutoční v priestoroch školy Zber papiera.

            Zbierať sa bude novinový papier, časopisy a kartón. Jednotlivé druhy papiera je nutné oddeliť a zviazať špagátom, nie v igelitových taškách. NELEPIŤ LEPIACOU PÁSKOU.

            Papier prelepený lepiacou páskou alebo v igelitovej taške nebude prevzatý.

          • Viem čo zjem - mrkvová nátierka

          • Mrkvová nátierka: 6 mrkiev, 6 strúčikov cesnaku, tatárska omáčka podľa potreby Postup: Očistené mrkvy sme nastrúhali, strúčiky cesnaku sme nastrúhali tiež, ale môžu sa aj pretlačiť lisom na cesnak. V miske sme to zmiešali lyžicou a pridali tatársku omáčku tak, aby bola dobrá konzistencia.

            Dobrú chuť 

          • Viem čo zjem - avokádová nátierka

          • Na vyučovacej hodine šikovné dievčatá zo 6.A pripravili chutnú avokádovú nátierku.

            Ako to urobili ? Veľmi jednoducho, skúste to aj vy.

            Vidličkou roztlačili očistené avokádo, nastrúhali jednu očistenú mrkvu a pridali 2-3 pretlačené strúčiky cesnaku. V miske všetko zmiešali a pridali k tomu ešte tavený syr. My sme dali 4 trojuholníky karičky, ale môže byť aj 1 črievko nejakého taveného syra. Pomazánku sme natreli na chlebík, ozdobili polovicou cherry paradajky a ochutnávali.

            Chutilo nám. Odporúčame.

          • Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

          • Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka".

            V zelených okresoch rodič Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti predkladá dobrovoľne. V ostatných okresoch mu táto povinnosť vyplýva z COVID Automatu.

            Pri prepnutí okresu do oranžovej farby je rodič povinný Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti predložiť. Ak si žiak nedopatrením zabudne vyhlásenie doma, rodič má 3 možnosti:

            1. Odoslať ho škole prostredníctvom aScAgendy (EDUPAGE)
            2. Poslať scan Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti e-mailom
            3. Kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať

            V prípade, že rodič nepredloží Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, sa žiak považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.  

            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf​​​​​​​

            ŠKOLSKÝ SEMAFOR | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk)

          • Rodičovské konto

          • Vážení rodičia. chceli by sme Vás poprosiť o zriadenie rodičovského konta, ktoré je potrebné pri vypĺňaní rôznych dotazníkov týkajúcich sa napr. nástupu do škôl, nahlasovanie použitia antigénového samotestu, a podobne,

            Tí z Vás, ktorí rodičovské konto nemajú zriadené si ho môžu jednoducho zriadiť samostatne podľa návodu: TU , alebo zaslaním svojej emailovej adresy na: podatelna@zsslavosovce.sk kde uvediete meno a triedu žiaka. Obratom Vám príde do mailovej schránky prihlasovacie meno a heslo.

            Ďakujeme Vám za spoluprácu.

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci !

            Oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční na školskom dvore dňa 2. septembra 2021 (štvrtok) od 8:30 hod. do 9:30 hod.  Vstup je povolený len rodičom žiakov nultého a prvého ročníka. 

            3.09.2021 (piatok) bude vyučovanie prebiehať od 07:50 hod. do 10:30 hod.

            Tešíme sa na Vás 

          • Čo nás čaká v novom školskom roku?

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čo nás čaká v novom školskom roku?.

            Leto prešlo a pomaly nám na dvere klope september, ktorý je povestný nielen tým, že pomaly k nám prichádza jeseň, ale že nám rozozvučí školský zvonec. To už všetci žiaci vedia, že je čas oprášiť školské tašky a pripraviť sa na každodenné povinnosti. V školskom roku 2021/2022 sa môžeme tešiť na novo zrekonštruované učebno-relaxačné priestory. Súčasťou týchto priestorov je čitateľský kútik s kopou zaujímavých detských, mládežníckych aj odborných kníh, ktoré si žiaci budú môcť celoročne požičiavať. Ďalej sa tu nachádzajú aj priestory cvičnej kuchynky, kde si žiaci osvoja základy stolovania a zručnosti pri varení a pečení rôznych chutných pokrmov.

          • Rozprávková noc v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozprávková noc v škole.

            Napriek tomu, že školský rok 2020/21 bol pre žiakov, zamestnancov a v neposlednom rade aj pre rodičov žiakov veľmi ťažký a náročný, 28. júna sme si ho spestrili úžasnou akciou. Žiaci I. stupňa sa spolu so svojimi pani učiteľkami stretli na rozprávkovej noci v nových priestoroch našej školy, ktoré len pred pár mesiacmi prešli rekonštrukciou. Záver školského roka bol pre žiakov veselý, tajuplný a možno pre niektorých aj strašidelný. Okrem hier a diskotéky na dvore si žiaci opekali klobásky, nechýbali ani koláčiky a rôzne sladkosti od pani učiteliek. A to ešte nie je všetko – hlavnou aktivitou bol nočný pochod za pokladom, ktorý nám ukrýval vodník v Židlovskom potoku. Našťastie všetko dobre dopadlo, vodníka aj poklad sme úspešne našli a všetci spolu sme sa vrátili do školy, kde nás už čakali teplé „postieľky“. Celá akcia bola pripravená a organizovaná v súlade s epidemiologickými opatreniami.

          • Antigénové samotestovacie sady

          •  

            Vážení rodičia,

            Riaditeľstvo Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 Vám na základe Školského semaforu vydaného MŠVVaŠ SR dňa 17.08.2021 oznamuje, že máte možnosť dobrovoľného samostestovania Ag testami v domácom prostredí (odporúčame v pondelok a štvrtok ráno pred nástupom do školy). Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane sadu 25 kusov testov na domáce testovanie.

            Záujem o testovacie sady je potrebné nahlásiť v základnej škole od 19.08.2021 do 25.08.2021 v čase od 08:00 hod. do 12:00 hod. alebo správou cez EduPage.

            Na základe vášho záujmu o uvedené testovacie sady ich škola objedná, vyzdvihne na okresnom úrade od 30.08.2021 a následne odovzdá rodičom. O ďalšom postupe pri odovzdávaní testov a testovaní Vás budeme informovať.

            Mgr. Jana Roháľová, riaditeľka školy

          • Dotácia na obedy

          • Riaditeľstvo Základnej školy Pavla Emanuela Dobšinského, Slavošovce 125 oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že od 01.09.2021 sa mení nárok na poskytnutie dotácie na stravovanie – obedy zdarma.

             

            Nárok na poskytnutie dotácie na stravné budú mať žiaci základnej školy, ktorých rodičia predložia:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa - tlačivo TU

             

            Potvrdenia alebo čestné vyhlásenie je potrebné doručiť do 30.07.2021 komunitným pracovníčkam obce Slavošovce alebo na obecné úrady v mieste bydliska.

            Ak takéto potvrdenie alebo čestné vyhlásenie rodič nepredloží, žiak nebude mať nárok na obedy zdarma.

                                                                                                                        Mgr. Jana Roháľová, riaditeľka školy